Colors:
  

 

About Dynavoice
Speakers
Reviews
Download
Distributors and Dealers

Dynavoice Challenger M-65 EX - 5.0-paket

"Dynavoice är kända för sina prisvärda högtalare och Challengerserien tillhör de absoluta storsäljarna på den svenska marknaden. Vi har provlyssnat!

De allra flesta av oss vill få maximal valuta för pengarna vi högtalarköp. För att lyckas sälja större kvantiteter av en produkt måste den vara överkomlig för den breda massan, och det är här Dynavoice Challengerserien kommer in i bilden. För 3 800 kronor får du inte mindre än fem högtalare av rejäl dimension. Bara det är snudd på unikt."

"Vill vi ha en vettig bas tillkommer mellan 1500 och 3000 kronor på räkningen. Samtidigt är de rejäla fronthögtalarna tillräckligt välbestyckade för att du till nöds kommer undan utan subbas.

Rejäla byggen
Det är frågan om drygt meterhöga golvare med imponerande bestyckning bestående av dubbla 6,5:or i basen, dubbla 5,25-tummare i mellanregistret plus diskant. Baksidan har inte mindre än fyra basreflexportar som kan stämmas av med medföljande skumproppar. Ytterligare rums- och smakanpassning kan göras i diskanten, som är justerbar i fyra lägen genom en bygling på de rejäla högtalarterminalerna. Centern har dubbla 5,25-tummare och diskant av samma modeller som återfinns i frontarna. Lådan är lutad en smula och vänds med fördel uppochner om du vill vinkla den mot lyssningsplatsen vid låg placering. Bakhögtalarna har fått en 5,25:a mindre än centern och är portad framåt för att kunna ställas nära väggen. Alla högtalarna känns mycket rejäla, och går att få i ek- eller svart ekfinish.

Håller ihop fint
Förväntningarna var lågt ställda med tanke på priset och var det något jag räknade med så var det kvatitet utan möjlighet till något som helst finlir. Tänk vad fel man kan ha! Det här systemet lirar nämligen inte alls speciellt bröligt och svulstigt, utan håller ihop ljudbilden riktigt bra. Du har utmärkta möjligheter att välja ifall stilen ska vara lite tyngre eller väldigt stram med hjälp av basproppar som placeras i basportarna.
Diskanten är snäll mot öronen och kan justeras från lite toppig till ganska mjuk och nästan murrig. En halvmeter från bakväggen kommer frontarna som bäst till sin rätt i vårt drygt 20 kvadratmeter stora rum. Den höga känsligheten gör att du kan spela högt även med lite effekt och även små förstärkare grejar att hantera systemet med bravur. Challenger klarar sig förvisso utan subbas, men de är snarare rappa än schaktmaskiner och en subb ger alltid ytterligare baspondus.

Slutsats
Tänk att 3800 kronor räcker så långt! Visst får du i vissa fall räkna med att köpa en subbas, men Challenger kommer ändå en mycket bra bit på väg mot en fulländad bioupplevelse för pengarna som gör att du fortfarande har råd att köpa film. Den här seriens popularitet är välförtjänt!

Plus:
+ Pris/prestanda
+ Byggkvalitet

Minus:
- Tar stor plats i rummet

Summa:
Ett mycket tryggt och prisvärt köp!"

Testad i Tidningen Hemmabio nr 1-2 - 2011


Hifi & Musik
  Challenger M-65
  Challenger S-5 EX (v.2)
  D-amp
  Definition DF-5
  Definition DM-5
  Definition DM-5 + SW-10
  Definition DM-6
  Definition SW-10

Ljud & Bild

  Challenger M-65 EX

Bild & Ljud Hemma

  Magic F-6

Tidningen Hemmabio

  Challenger M-65 EX 5.0-paket
  Challenger S-5 EX - 5.0-paket
  Definition DM-6 5.1-paket
  Definition SW-10 EX
  Dynavoice Magic FX-4 EX
  Magic Hemmabio

Digital Life

  Challenger M-65 EX (v.2)
  Magic F-6 EX - 5.1-paket
  Magic F-7 EX
Dynavoice Sweden - Adolfsbergsvägen 14 - 702 27 Örebro - Tel. +46-19-206765 - info@dynavoice.se