Series

Magic F-7

Hifi & Musik nr 3 2016

Dynamisk prispressare!
"Med sin prislapp ligger Falkenbergs-baserade Dynavoice i botten av startfältet, vilket för många kan vara en stor fördel. I synnerhet blir det låga priset positivt när det inte märks av i konstruktionen. Modellen är inne på sin tredje generation, där endast designen ändrats mot tvåan. Jämfört med ur-Magic-modellen är såväl element som kablar och filter förbättrade. 

"Scenen som målas upp är stor i alla ledder, inklusive ett djup som hade det varit en betydligt kostsammare konstruktion." 

Bygget är prydligt med fint rundade lådor och rejält tilltagen tjocklek i väggarna. Lådorna går att få i svart och vitt med trästruktur. Konstruktionen är 3-vägs med dubbla 6,5-tumsbasar och 5,25-tums mellanregister. Membranen är av coatat papper med gummiupphängning och kröns av en 1-tums diskantdome i toppen. Den sitter nedfräst i en monteringsplatta som tar slut en bit ovanför frontbaffeln, vilket ger högtalaren ett karaktäristiskt utseende. 

Inte mindre än tre basreflexportar pryder baksidan, där en anslutningspanel av enkel, men funktionell modell återfinns. Dynavoice går att justera med skumproppar i basportarna.
" 

Lyssningsintryck 
"Dynavoice kommer inte riktigt upp till XTZ:s eller Wharfedales skyhöga upplösning. Ljudet känns något trubbigare överlag, men i övrigt finns det inte mycket att klaga på. Scenen som målas upp är stor i alla ledder, inklusive ett djup som hade det varit en betydligt kostsammare konstruktion. Kvantiteten imponerar och högtalarna flyttar tillräckligt mycket luft för att det inte ska kännas livsnödvändigt med en subwoofer. 

Rösthanteringen är neutral och blir aldrig jobbig för öronen, ens vid högre volymer. Högtalarna lockar på så vis till uppskruvning av volymen. Känsligheten upplevs i praktiken som hög, så det går att väcka en och annan granne på kuppen. Ljudet är okonstlat och ärligt, men saknar som tidigare nämnts några av de ”snobbigare” egenskaperna hos konkurrenterna." 

Ljudkvalitet:
Bygge: 7
Finish: 7
Prisvärdhet: 10